La Golden Chusma és un clan de Justiciers de la Festa. Els seus membres són persones anònimes amb una vida absolutament aborrida i rutinària. Homes i dones que durant el dia sobreviuen amb treballs absurds i precaris per poder arribar a final de mes. Aparentment, reunirien totes les peculiaritats del que vindria a ser el típic “Pringat Comú” (Pardillus Vulgaris), amb que molts de nosaltres podríem sentir-nos identificats. Però alguns exemplars d’aquesta espècie han desenvolupat secretament un alter-ego, una vida paral·lela des d’on combatre les seves misèries.

Quan cau el sol, aquests esclaus de la rutina canvien totalment d’aparença per convertir-se en autèntics “Amos de la Nit” (Putus Amus). Actuen indistintament en qualsevol ambient, des de tuburis insalubres a selectes festes privades de la zona alta. Es mouen en grups més o menys nombrosos. Se’ls distingeix per l’estètica absolutament inclassificable i variopinta de la seva indumentària i per haver recuperat el “free-style”, una manera de ballar creativa i improvisada que es duu a terme sense sentit del ridícul i on cadascú desenvolupa un estil personal i únic.

Els membres de la Golden Chusma irrompen a les festes inesperadament arrasant amb tot el que troben; de la xibeca al còctel més sofisticat, dels bocabits al canapé de foie. Gorregen cigarros sense intercanviar paraula i quan van en taxi paguen amb bitllets del Monopoly. Sí, la Golden Chusma viu la nit de gratis, segons ells, perquè ja paguen prou durant el dia. Però com tothom sap que la seva presència és sinònim de Festa Memorable, mai se’ls restringeix l’accés i tenen sempre barra lliure. Fins i tot a les portes d’alguns locals i sales es llueixen plaques on diu “LA GOLDEN CHUSMA FRECUENTA ESTE LOCAL” com a distintiu de festa de qualitat i com a reclam per als sibarites de la Festa.

Però les autoritats els consideren un clan perillós molt ben organitzat, i adverteixen del perill que suposen per a l’ordre públic i el món de l’oci. Tot i així, la popularitat de la Golden Chusma s’estén com una plaga i no para de guanyar adeptes i seguidors. La seva indumentària marca tendència, la seva forma de ballar està de moda, fins i tot el vocabulari i les expressions estan en boca de tothom.

La Golden Chusma no té punt de trobada establert ni dia concret d’actuació. Si la Festa escasseja, la organitzen ells. Es reuneixen en antigues fàbriques i organitzen clandestinament grans partides de “Tragabolas” d’on es treuen una pasta amb la que organitzen concerts i aprofiten per a difondre el seu missatge i guanyar nous simpatitzants.

Walter W. Enríquez, catedràtic de Heavyologia de la Mephisto University diu: “Han recuperat l’ànima de la festa que havia quedat enterrada 30 anys enrera i que ara les noves generacions per fi poden tornar a saber el que és, aquest fenomen és sens dubte una gran notícia per a aquesta ciutat, esperem que s’estengui arreu…”

Hi ha molts rumors sobre quina és l’estructura i el funcionament intern de la Golden Chusma, però en realitat no és més que una associació espontània de persones anònimes, pringats normals i corrents que han trobat el seu camí en la Festa. No ho fan per evadir-se ni per venjar-se, Ho fan per a sentir-se vius i per a fer justícia a la injustícia. No és extrany que els grans magnats (piscis gordus) que mouen els negocis de l’oci tremolin al seu pas. Perquè al seu pas obren els ulls a la gent i els fan veure que la festa no és un negoci sinó un dret universal. Al principi eren quatre gats, però ara són més dels que es pensen i no són una chusma qualsevol. Són l’ànima de la nit, els Justiciers de la Festa, els Putus Amus: són la Golden Chusma.

————————————————-

La gira Golden Chusma ens va portar a tots aquests llocs:

Juny ’12

Divendres 01 – Marula (Bcn)

Maig ’12

Divendres 11 – Marula (Bcn)
Divendres 04 – Cerdanyola

Abril ’12

Divendres 06 – Marula (Bcn)

Desembre ’11

Divendres 02 – Granollers Sala 2046

Novembre ’11

Dissabte 12 – Arenys de Munt
Divendres 11 – Calonge

Octubre ’11

Dijous 06 – La Bikini (Bcn)

Septembre ’11

Divendres 23 – Calella
Dissabte 10 – La Roca del Vallès
Diumenge 04 – Sabadell
Dissabte 03 – Cambrils
Dijous 01 – La Bikini (Bcn)

Agost ‘11

Dissabte 27 – Juneda
Divendres 19 – Tordera
Diumenge 14 – Banyoles
Dissabte 13 – Martorell
Dissabte 06 – Caldes de Malavella

Juliol ‘11

Dissabte 23 – Canovelles
Dijous 21 – La Bikini (Bcn)
Dissabte 02 – Abrera

Juny ‘11

Dijous 30 – La Bikini (Bcn)
Dissabte 25 – Elèctric Bar (Bcn)
Dissabte 18 – Badia del Vallès

Maig ’11

Dissabte 14 – Santa Sussana
Dissabte 07 – Cruïlles

Març ’11

Dissabte 26 – Canet de Mar
Dimecres 23 – Barcelona
Dissabte 05 – La Garriga

Decembre ’10

Dilluns 20 – Barcelona (Festa Privada)

Novembre ’10

Dissabte 13 – Santa Coloma de Farnés

Octubre ’10

Dilluns 11 – Sant Feliu de Llobregat

Septembre ’10

Dissabte 25 – El Prat de Llobregat
Divendres 10 – Lliça d’amunt
Dissabte 04 – Sant Adrià de Besòs

Agost ’10

Dissabte 28 – Festes de Sants (Bcn)
Divendres 27 – Vinaixa
Divendres 20 – Ascó
Dissabte 14 – Torregrossa
Divendres 13 – Cabrils
Divendres 06 – Bescano

Juliol ’10

Divendres 23 – Parets del Vallès
Divendres 16 – Hostalets de Balenyà
Dissabte 10 – Arenys de Mar

Juny ’10

Dilluns 28 – Sant Cugat
Dissabte 26 – Festival de Percussió (Bcn)

Tornar a l’inici