Després de fer tremolar la terra amb la missió SAUV the World ens vam a embarcar de ple en la comesa d’escampar la paraula i l’estil de vida de la Golden Chusma. Com ja haureu, vist en la gira anterior diversos membres van abandonar la nau. Aquest és un petit resum:

  • El Doctor Juanolas va decidir dedicar el seu temps a la meditació i la realització personal. El seu lloc al saxofon ho va ocupar la triple G, el Giggi Foreva, un sibarita de la canya i les claus. Expliquen que el seu rebesavi va ser perruquer de l’Adolphe Sax, inventor del saxofon, i que d’aquí li ve el artisteo al gachó.
  • El Satanas Rodríguez va tornar al negoci familiar d’electrodomèstics i es va convertir en un magnat del parament al inventar la torradora de pa solar. El seu lloc ho va ocupar el Carlinhos Coraçao (a.k.a. El Terremoto del Levante), un estudiós de la clau i el ritme.
  • El Arnito va aconseguir la fama com a cantant de música lleugera i va cedir el seu lloc en la bateria a el Glitter Pacheco, inventor de la brillantina i les baquetes amb martells de fira.
  • D’altra banda el grup va reclutar com a cantant gregari a l’Alexander Testarrossa, una jove promesa del R&B que treballava com a caixer en un súper.

                  Així va quedar configurada la banda per portar la paraula de la Golden allí on fos necessari. No va quedar pista de ball per mancillar ni canapè per deglutir. Tot això al crit de: We are the Golden Chusma, we’re around the world!
 

PERÒ, QUÈ ES LA GOLDEN CHUSMA?

                  La Golden Chusma és un clan de Justiciers de la Festa. Els seus membres són persones anònimes amb una vida absolutament aborrida i rutinària. Homes i dones que durant el dia sobreviuen amb treballs absurds i precaris per poder arribar a final de mes. Aparentment, reunirien totes les peculiaritats del que vindria a ser el típic “Pringat Comú” (Pardillus Vulgaris), amb que molts de nosaltres podríem sentir-nos identificats. Però alguns exemplars d’aquesta espècie han desenvolupat secretament un alter-ego, una vida paral·lela des d’on combatre les seves misèries.

                  Quan cau el sol, aquests esclaus de la rutina canvien totalment d’aparença per convertir-se en autèntics “Amos de la Nit” (Putus Amus). Actuen indistintament en qualsevol ambient, des de tuburis insalubres a selectes festes privades de la zona alta. Es mouen en grups més o menys nombrosos. Se’ls distingeix per l’estètica absolutament inclassificable i variopinta de la seva indumentària i per haver recuperat el “free-style”, una manera de ballar creativa i improvisada que es duu a terme sense sentit del ridícul i on cadascú desenvolupa un estil personal i únic.

                  Els membres de la Golden Chusma irrompen a les festes inesperadament arrasant amb tot el que troben; de la xibeca al còctel més sofisticat, dels bocabits al canapé de foie. Gorregen cigarros sense intercanviar paraula i quan van en taxi paguen amb bitllets del Monopoly. Sí, la Golden Chusma viu la nit de gratis, segons ells, perquè ja paguen prou durant el dia. Però com tothom sap que la seva presència és sinònim de Festa Memorable, mai se’ls restringeix l’accés i tenen sempre barra lliure. Fins i tot a les portes d’alguns locals i sales es llueixen plaques on diu “LA GOLDEN CHUSMA FRECUENTA ESTE LOCAL” com a distintiu de festa de qualitat i com a reclam per als sibarites de la Festa.
                  Però les autoritats els consideren un clan perillós molt ben organitzat, i adverteixen del perill que suposen per a l’ordre públic i el món de l’oci. Tot i així, la popularitat de la Golden Chusma s’estén com una plaga i no para de guanyar adeptes i seguidors. La seva indumentària marca tendència, la seva forma de ballar està de moda, fins i tot el vocabulari i les expressions estan en boca de tothom.

                  La Golden Chusma no té punt de trobada establert ni dia concret d’actuació. Si la Festa escasseja, la organitzen ells. Es reuneixen en antigues fàbriques i organitzen clandestinament grans partides de “Tragabolas” d’on es treuen una pasta amb la que organitzen concerts i aprofiten per a difondre el seu missatge i guanyar nous simpatitzants.

                  Walter W. Enríquez, catedràtic de Heavyologia de la Mephisto University diu: “Han recuperat l’ànima de la festa que havia quedat enterrada 30 anys enrera i que ara les noves generacions per fi poden tornar a saber el que és, aquest fenomen és sens dubte una gran notícia per a aquesta ciutat, esperem que s’estengui arreu…”

                  Hi ha molts rumors sobre quina és l’estructura i el funcionament intern de la Golden Chusma, però en realitat no és més que una associació espontània de persones anònimes, pringats normals i corrents que han trobat el seu camí en la Festa. No ho fan per evadir-se ni per venjar-se, Ho fan per a sentir-se vius i per a fer justícia a la injustícia. No és extrany que els grans magnats (piscis gordus) que mouen els negocis de l’oci tremolin al seu pas. Perquè al seu pas obren els ulls a la gent i els fan veure que la festa no és un negoci sinó un dret universal. Al principi eren quatre gats, però ara són més dels que es pensen i no són una chusma qualsevol. Són l’ànima de la nit, els Justiciers de la Festa, els Putus Amus: són la Golden Chusma.

La gira Golden Chusma ens va portar a tots aquests llocs.

Gira anterior

Tornar a l’Inici